Як виготовити Бойли в домашніх умовах?

Як виготовити Бойли в домашніх умовах?Що необхідно для вдалої риболовні? Один з важливих елементів – наживка. Пропонуємо Вам більш детально ознайомитись з темою як приготувати бойли в домашніх умовах, та що для цього необхідно.

Слід зазначити, що виділяють три основних види бойлів: тонучі – підходять для чистого піщаного дна; нейтральні – знаходяться на відстані 30-40 см від дна; плаваючі – переміщаються  по верхнім шарам води та довше зберігають свої смакові властивості.

Оберіть свій вид бойлів в залежності від характеристик водойми, в якій ви плануєте рибалити. Який би тип бойлів ви не обрали, кожен з них можна приготувати в домашніх умовах.  Приготування бойлів в домашніх умовах не тільки дозволить вам зберегти кошти, а чітко розуміти, які саме інгредієнти входять до кладу вашої наживки. На сьогодні досить легко натрапити на підробку дорогих виробників або неякісний склад інгредієнтів. Запам’ятайте, саме головне правило в приготуванні бойлів– якісні складові та правильно підібрані аромати!

Не бійтесь експериментувати з вибором аромату для своєї приманки – ваніль, мед, карамель,  мультифрукт та безліч інших варіантів, всі вони представлені на нашому сайті. Навіть не стандартні аромати, такі як аромат масла чи аромат згущеного молока  можуть дати чудову покльовку, в даному випадку слід не боятись експериментувати. Який аромат краще обрати для сезону рибалки та найкращі природні ароматизатори для ловлі коропа описано в статті нашого магазину ТУТ. Здивуй карпа незвичним ароматом!

Варто зауважити, що однієї пляшечки ароматизаторів вам вистачить на досить тривалий час. На порцію бойлів вам знадобиться лише від 15 до 30 мл (в залежності від типу) нашого ароматизатора на 10кг бойлів, адже надто сильний аромат може налякати рибу.

Якщо до питання вибору аромату можна підійти експериментально, то на основу приманки, ви маєте звернути особливу увагу, так як основа має включати основні елементи, які необхідні рибі саме в даний момент часу. Основу повинні складати інгредієнти, які забезпечать збалансоване харчування карпа – білки, жири, вуглеводи, мінеральні речовини та протеїн. Основна база це борошно, манна крупа, сухе молоко та яйця. Щодо борошна, обирайте серед кукурудзяного, соєвого, пшеничного або ж м’ясного. Якщо Ви обираєте плаваючі бойки в такому випадку слід обирати повітряний рис чи кокосові пластівці.

Для універсального рецепту потрібно використовувати продукт, від якого карп ніколи не відмовиться в любу пору року – це молоті зернята соняшника або жмих соняшника і ароматизатор молока.

Для створення основи потрібно використати:

  • по одному стакану кукурудзяної і соєвої муки
  • два стакани манки
  • 7 мл ароматизатора молока
  • Стакан мелених зернят соняшника або 100гр макухи або використати 7-8мл ароматизатора
  • 8 взбитих яєць і 50гр не рафінованої соняшникової олії

З цього тіста, після того як Ви їх зварите, вийдуть тонучі бойли.

Для таких бойлів більше не потрібно жодних добавок чи ароматизаторів (якщо Ви використовуєте мелені зернята соняшника або жмих), так як соняшник дає дуже сильний аромат і додаванням ароматизаторів можна зіпсувати приманку.

Для різноманітності для різних водойм слід використовувати різні ароматизатори. Інколи карп клює на самі незвичні смаки, тому слід не боятись пробувати і мати заготовлені кілька різних смаків, тому що на різних водоймах риба поводить себе по різному. Якщо у вас клювало на одному місці зі смаком вишні  та  мультифрукт, то на іншій водоймі при інших погодніх умовах може клювати смак м’яти або згущене молоко, чи абрикоса, в холодну пору можна використати ром чи шоколад.

Мета рибака не нагодувати карпа, а його улов. Карп має дуже добре розвинуті рецептори і він легко знаходить необхідний йому корм, тому потрібно щоб в насадці була хоча б частина потрібного йому на даний момент корму, щоб підштовхнути рибу на пробу приманки, що нам і потрібно, для покльову.

2 Responses

  • Ловля на бойли досить популярна. Але не кожен може дозволити собі купити їх. Більш того, покупні бойли можуть мати недостатньо виражений запах або мати не той склад. Ось чому їх найкраще готувати вдома своїми руками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *