Кондитерські вироби з додаванням прянощів готують в усіх пекарнях. І тісто для випічки просто неможливо уявити без пікантної нотки прянощі. В чому секрет популярності спецій та які спеції найчастіше використовують?
В чому секрет?
Спеції — яскравий акцент будь-якої солодкого виробу, адже вони підкреслюють неповторний смак продукту. З додаванням кондитерських прянощів і спецій навіть звичайна булочка або простий пиріг можуть «заграти» зовсім іншими фарбами.
Незвичайний аромат і яскраво виражений смак — основний плюс спецій та прянощів, який дозволяє створювати різноманітні композиції та зробити той чи інший продукт оригінальним, авторським. Додавання всього лише однієї прянощі, наприклад, в бісквіт може розгорнути на 180 градусів смак і чудово поєднати його з кремом і начинкою.
Наявність різноманітності прянощів дозволяє розширити асортимент продукції. Прянощі обов’язково повинні бути присутніми у складі всіх борошняних та кондитерських виробів. Додаються вони як на самому початку приготування, так і в кінці. Кожен бісквіт, булочка, навіть вафлі та цукерки мають в складі відсоток приправ для посилення смаку або аромату.
Список популярних прянощів
Кориця та імбир — додають в ванільний бісквіт разом з лимонною цедрою, і зі звичайного він перетворюється в пряниковий.
Так само кориця чудово поєднується з яблучним пюре, додають в зефір, в яблучну начинку будь-якого пирога, в начинку для капкейків!
Імбир окремо додають до шоколадного бісквіта, смак більш насичений з фруктовими нотками!
Коріандр, прекрасно поєднується з гарбузовою начинкою, лимонною, і будь-яке печиво відмінно доповнює смак!
Ваніль кладуть, до речі, не тільки в бісквітне тісто, але і в шоколадний мус, виходить дуже ароматно!
Також у нас можна знайти:
Агар є рослинний замінник желатину. Представлений в продажі у вигляді жовтуватого порошку. Агар не розчиняється у холодній воді, повністю розчинити його можна при температурі 95-100 градусів. Гарячий агар стає прозорим і трохи в’язким. При охолодженні до 35-40 градусів він перетворюється в міцний термооброблений гель.
Суміш спецій, яку можна додавати в випічку і навіть в компот. Будь-який пряник ароматизують пряними травами або розтертими спеціями. Типовою пряністю для хорошого пряникового тіста є ціла суміш прянощів: гвоздика, кориця, імбир, аніс, коріандр, кардамон, мускатний горіх, трохи чорного перцю, червоний перець і сіль — все потовчено в порошок.
Вважається популярним компонентом в приготуванні десертів. Харчовий желатин швидко розчиняється. Додається до желе, різноманітних фруктових начинок, кремів, вершків.
Какао — має властивий йому смак і аромат. Натуральний какао-порошок отримують з какао тертого. Найпопулярніша спеція, яка застосовується в кондитерській, хлібопекарській і молочної промисловості.
Крохмаль картопляний
Крохмаль картопляний — порошок білого кольору, який не розчиняється у воді, що отримується з картопляних бульб. Картопляний крохмаль активно використовують для загущення пудингів, соусів, тіста, борошняних виробів, супів.
Лимонна кислота — ще одна з найбільш часто використовуваних спецій. Лимонну кислоту використовують для приготування майонезу, різних соусів, консервів, плавлених сирів, джемів і желе.
І це далеко не весь перелік прянощів, які обов’язково повинні бути присутніми в кожній пекарні, на кухні кафе чи ресторану. На нашому сайті ви зможете купити спеції за доступною ціною!
Благодарю вас за информацию.