Натуральні сушені трави — як чарівні феї, котрі можуть перетворити найпростішу страву в справжній кулінарний шедевр. Як сказав один відомий кулінар: «Якби у світі раптово зникли всі трави, я перестав би готувати назавжди». І справді, без трав кулінарія була б нудною, а страви — однаковими.
Як вибрати якісні сушені трави?
Насправді це досить легко визначити. По-перше, правильно висушена трава не втрачає свій колір, а також її запах стає яскравішим та більш насиченішим. По-друге, сушені трави без зусиль кришиться в руках і швидко перетворюється в порошок.
Коли додавати в страви?
Найкраще сухі пряні трави додавати процесі приготування, а не в самому кінці, як зазвичай ми робимо. Річ у тім, що якщо додавати їх в самому кінці, то вони просто не встигнуть “поділитися” своїм смаком і ароматом. Особливо це стосується супів і других страв, в які варто додавати трави відразу після закипання. А ось зі свіжою зеленню все навпаки — їх потрібно додавати в самому кінці, прямо перед вимиканням вогню або навіть безпосередньою подачею на стіл.
Які пряні трави використовуються найчастіше?
Кожна травичка має свій особливий аромат, і в цій невеликій добірці ми розповімо вам як краще їх використовувати.
Гвоздика — досить поширена пряність, здавна використовується в кулінарії та медицині. Має пекучий смак і сильний запах. Часто застосовують при приготуванні паст, приправ. Додають її в торти, бісквіти, печиво, інші кондитерські вироби, а так само напої — компоти, деякі лікери.
Пахучий чарівний аромат цієї прянощі особливо добре поєднується з яблуками, грушами й шоколадом, тому справжні гурмани завжди додають в каву-капучіно щіпку тертого шоколаду і кориці. Закладають корицю за 7-10 хвилин до готовності гарячої страви та безпосередньо перед подачею на стіл.
Це азіатська пряність, яка надає страві вишуканий смак. Ідеально доповнить м’ясні страви, надаючи їм більшої м’якості. Чудово комбінується з гвоздикою, перцем, корицею. Використовується при приготуванні кондитерських виробів, а також безалкогольних і алкогольних напоїв: лікерів, настоянок.
Використовують кумин як при приготуванні сирих, так і готових страв. Кумин дуже швидко посилює смак продуктів, тому вважається досить популярною спецією. Додає приємний аромат напоям, їжі, перебиваючи інші неприємні запахи, наприклад, в рибі, чи м’ясі.
Запах анісу пряний і інтенсивний. Основне застосування анісу — медицина і кулінарія. Також трава використовується при виготовленні косметичних засобів по догляду за шкірою. Посилюється при смаженні на сковороді. Анісове масло використовується при приготуванні страв з риби та м’яса. Травинка застосовується в алкогольній промисловості. Також вона є основою цілого ряду напоїв.
Грузинська приправа з сильним характерним освіжаючим терпким ароматом і солодкуватим смаком з легкою гіркуватістю. Для її приготування використовують блакитний пажитник. Універсальна приправа для всіх страв з м’яса, риби, овочів. Добре буде поєднуватися в бульйоні, супах, підливах. Можна додавати спецію в різні соління та квашену капусту.
Одна з найпопулярніших спецій у світовій кулінарії. Імбир в кулінарії використовується для додання особливого смаку та аромату будь-яких страв: гарячих других страв з овочів, квасоляних і картопляних супів, будь-яких соусів і всіх видів рисових страв, а також страв з м’яса, птиці, риби, морепродуктів. Додають в напої, часто — в чай.
Як зберігати сушені трави
Щоб трави довше залишалися свіжими, не втрачали смак, колір і аромат, їх треба правильно зберігати, особливо якщо їх закупили відразу у великій кількості. Сушені трави вже пройшли весь процес миття та сушіння. Повністю висушені трави слід зберігати в скляних банках. Від використання пластикових краще відмовитися, оскільки не щільно закрита кришка і сам пластик можуть зіпсувати смак трави. Скляні банки треба зберігати подалі від сонячного світла, в темному сухому місці. Також постарайтеся прибрати їх якомога далі від крана з водою і плити.
Сушені трави — це букет п’янких ароматів, без яких ми вже не можемо уявити наше життя. У нашому інтернет-магазині ви знайдете багато різноманітних трав, що мають широку сферу застосування.
Спасибо за исчерпывающую информацию.